Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Rychlá sýrová polévka z taveňáku

Rychlá sýrová polévka z taveňáku

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 981 kcal
Bílkoviny 38 g
Sacharidy 23 g
Tuky 82 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

mražená zelenina ½ bal
česnek 2 stroužky
sůl
pepř

Postup

1

V kastrolu rozpustíme asi 50 g másla, přidáme na malé kousky nakrájené párky, posmažíme a asi po 3 - 4 minutách přidáme najemno nakrájenou cibuli. Společně pak ještě necháme asi 2 minuty, než dokud cibule nezesklovatí.

2

Přidáme mraženou zeleninu a a špetku soli. Směs promícháváme asi 5 minut, pak zeslabíme plamen, zeleninu nahrneme na jednu stranu kastrolu a na druhou dáme tavený sýr.

Kostky tav. sýru nejdřív z osobou stran prohřejeme a pak vmícháme k zelenině (prohřátý sýr se lépe se zeleninou smíchá).

3

Na vzniklou zeleninovo - sýrovou směs nasypeme hladkuo mouku a asi 1 minutu popražíme na mírném ohni. Pak zalijeme cca 1, 5 l vody (může být víc nebo míň, podle toho, jak moc hustou máte rádi polévku).

4

Polévku přivedeme k varu a přidáme kostku masoxu, pak vaříme ještě dalších 10 minut s občasným promícháním.

5

Na závěr přidáme podrcený česnek a ochutíme solí, pepřem, kdo má rád, může přidat i trošku podrcené majoránky. Polévka je vynikající, když si ji posypete čerstvou pažitkou.

Tip: Mraženou zeleninu můžete zaměnit za čerstvou.

Autor: night.shine