Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

5 nápadů, jak využít švestková povidla: do náplní buchet i na omáčky

Švestková povidla
ZDROJ: Unsplash
sdílet:

Čekají vás letos koše plné švestek? Máme pro vás recept na nejlepší povidla bez míchání a k tomu pět dobrot, do kterých je můžete použít. 

Nejprve uvařte hrnec povidel. Podle našeho receptu pro vás bude jejich příprava naprosto bezpracná a jednoduchá:

  1. Šest kilogramů švestek vypeckujte a dejte do hrnce.
  2. Zasypejte je 1 kg cukru, zalijte čtvrtlitrem octa, přidejte 1 čajovou lžičku skořice a 100 ml rumu.
  3. Povidla se na mírném ohni uvaří sama i bez míchání. Vyzkoušejte náš jednoduchý povidlový recept.
  4. Hotová horká povidla přemístěte z hrnce do sklenic a zavíčkujte. Sklenice obraťte dnem vzhůru a nechte vychladnout. Po otočení zpátky by měla víčka podtlakem přilnout. Sklenice můžete pro jistotu zavařit.

S povidly můžete...

Povidla mohou být také skvělou surovinou do makové náplně. Dodají jí vláčnost a skvělou chuť. Hodí se do tradičních buchet i jako náplň do litého kynutého koláče na plech či do frgálů.

Skryt pre seznam

Související články

Autor: Jana Kopřivová

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč