Máte dokonale vychlazené máslo a chcete si okamžitě namazat chleba?
Vezměte si na pomoc škrabku s příčnou rukojetí. Tou se vám podaří bez problémů nakrájet z másla tak tenké plátky, že se hned podvolí roztírajícímu noži.
Najdete ho v receptech na koláče, sušenky či krémy. Co si představit pod pojmem změklé máslo? Je to máslo o teplotě necelých dvacet stupňů. Tu správnou konzistenci má tehdy, když do něj můžete prstem snadno udělat důlek. Prst by jím...
Jestli mám něco spojeného se středoškolskými léty, je to čokoláda Zora. Prodávali ji v naší gymplácké kantýně a my ji potají ujídali při hodinách latiny, píše Petra. Když s odstupem nostalgicky vzpomínáme na mládí, často se nám vracejí...
Ne vše staré je špatné, což jistě platí o retro sladkostech. Některé z nich přežily obě války, minulý režim i jeho pád a pár z nich dokonce vstoupilo do nového tisíciletí, jiné jsou již jen mlhavou vzpomínkou, kterou si naše paměť...
Milujete čokoládu a sníte o výrobě vlastních pralinek nebo bonbónů? Aby čokoládové kouzlení dopadlo podle vašich představ, je důležité nezapomenout na dvě důležité věci: kvalitní čokoládu a její temperování.
...
Kuchařka Studené večeře přináší inspiraci na dny, kdy nestíháte nebo nechcete večer vařit. V knize najdete téměř stovku receptů na sendviče a pomazánky, saláty, misky hojnosti, studené polévky, tradiční jídla ze syrového masa a ryb nebo...
Přijměte naše srdečné pozvání na 13. Apetit piknik, který proběhne v sobotu 15. června 2024 v pražské Grébovce. Ta se na jeden den z krásného parku promění v dějiště oblíbené gastro akce a naprostý ráj pro všechny fanoušky časopisu Apetit a...
Pokud máte rádi palačinky a zároveň jste milovníci jídla, které lahodí oku, pak jistě oceníte našich sedm tipů, jak tento pokrm servírovat. Kromě klasického podávání ve formě ruličky existuje několik možností, jak si pohrát s vizuální...