Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jak na to: fazole

Fazole v hrnci
ZDROJ: Unsplash
sdílet:

Fazole jsou cenným zdrojem rostlinných bílkovin, obsahují zdravé tuky, množství vlákniny, minerální látky a vitaminy skupiny B. Víte, jak fazole připravovat, aby byly nejen zdravé, ale i dobré?

 

Vaření

Abyste z této zdravé potraviny dostali maximum, je třeba fazole před vařením přes noc namočit, aby se vyplavily problematické látky jako puriny, oligosacharidy a lektiny. Poté je propláchněte a dejte čerstvou vodu, i když ve starších kuchařkách se to nedoporučovalo. Během vaření je nikdy nesolte a zpočátku nepřiklápějte.

Salát

Připravte si jednoduchý fazolový salát k obědu či večeři. Uvařené a scezené fazole promíchejte se zálivkou z nasekané cibule, octa, oleje, soli a čerstvě mletého pepře. Nechte v chladu rozležet. Je výborný jen tak nebo do něj ještě můžete přimíchat majonézu a scezenou kyselou zeleninovou směs s cibulí a paprikou.

Související články

Autor: Apetit

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč