Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jak na to: šťavnatý losos z pánve

Pečený losos
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Jak opéct filet lososa na pánvi, aby byl propečený tak akorát, a zůstal šťavnatý? Poradil nám šéfkuchař Gwendal le Ruyet, který pochází z francouzské Bretaně.

  • Rybu opékejte i s kůží. Ta filety chrání před vysušením i přílišným opečením. Také ji drží pohromadě. Navíc je jednodušší odstranit kůži z hotové než ze syrové ryby.
  • Lososa smažte cca 4 minuty na oleji, teprve pak v pánvi rozpusťte máslo a rybu v něm obalte. Pánev již nenechávejte nad plamenem, ryba dojde působením tepla. Pokud ji chcete rovnou opékat na másle, potom jedině na přepuštěném (recept), aby se při smažení nepřipalovalo.
  • Při smažení nejdříve chvíli kružte filety po pánvi, losos se pak na ni nepřichytí.
  • Aby byl losos ještě voňavější, můžete ho před podáváním přelít máslem na mřížce nad pekáčem. Tuk steče dolů a na rybě ho zůstane jen trocha.

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč