Fazole je potřeba namáčet především kvůli zdravé výživě.
Naberou zpět vodu a probíhá proces, kdy se probouzí k životu klíček – semeno se chystá k naklíčení, a tím je luštěnina ještě výživnější. Doba namáčení se řídí podle druhu fazolí.
Máme pro vás inspiraci pro hektický pracovní týden, kdy není čas ztrácet čas. Ani s vařením! Fazole jsou univerzální, můžete s nimi připravit polévku, těstoviny, burger, pomazánku nebo je jen tak na pánvi smíchat se zeleninou. Jejich...
Fazole patří mezi oblíbené suroviny v kuchyních a jídelnách. Nestojí mnoho, pro peněženku tedy nepředstavují velkou zátež. Hodí se do celé řady pokrmů – do pomazánek, polévek, placek a burgerů, chili con carne i dalších dušených pokrmů,...
Zelená nať koriandru má lehce štiplavé bylinné aroma, které pro svoji výraznost nemusí každému učarovat. Jsou však pokrmy, které si bez něj nelze představit. Kde použít čerstvý koriandr? Především v pokrmech, indické, thajské a mexické...
Možná si někteří z dětství pamatujete mejdlíčka, sladkou škrobovou hmotu, která se se často prodávala na poutích. Takzvaný bruscukr vynalezl lékař František Malínský už 19. století.
...
Co by to bylo za svatbu bez dobrého jídla! Dnes si na svatební stůl můžeme poručit takřka cokoli podle našich chutí i vkusu. Dříve byly nevěsty odkázány na omezené zdroje, přesto z nich dokázaly vykouzlit náramnou hostinu. Svatební jídla...
Květen je navzdory rčením startem svatební sezony. Proto jsme se rozhodli vyzpovídat cukrářku Janu Pokornou na téma svatebních dortů. Svatební dort je ozdobou každé svatby a na jeho výběru a také volbě cukráře by si snoubenci měli dát...
Clotted cream je tuhý smetanový krém s obsahem 55-64 % tuku. Právě díky němu má neodolatelně jemnou chuť. Kulinářský publicista Eugen Štumpf objasňuje podrobnosti ohledně tohoto britského krému, my přidáváme recept, jak si tuto specialitu...
Passata nebo rajčatové pyré, která jsou v obchodech běžně k dostání, za nás vyřeší velký díl práce na rajčatové omáčce. Pořád však jde o polotovar, se kterým je potřeba dál pracovat. Dokonalá omáčka z rajčat má totiž nasládlou chuť, kterou...