Nemáte rýžovar a s vařením rýže pořád trochu bojujete? Přečtěte si naše rady v článku, podle kterých už bude vždy dokonalá! Byla by však škoda omezit se pouze na jeden druh a způsob její přípravy, vyzkoušejte rýži třeba divokou, červenou či...
Hnědá nebroušená rýže se zachovaným klíčkem a otrubami má příjemnou oříškovou příchuť, je zdravější než bílá rýže a snáze, i když o něco déle se vaří.
...
Žvýkačky Pedro, ikonická sladkost, která je neodmyslitelnou součástí dětství mnoha z nás, jsou dodnes oblíbeným pamlskem. Ponořte se s námi do příběhu legendárních žvýkaček, které dokázaly překonat čas a dodnes přinášejí radost malým i...
Magdalena Dobromila Rettigová, Zdeněk Pohlreich, Jan Punčochář. Kdo z nás by neznal tyto slavné kuchařské osobnosti? A co Marii B. Svobodovou? I když je jméno této kuchařky a zkušené hospodyně žijící v 19. století dnes spíše...
Tradiční český pokrm skromné kuchyně z květů černého bezu připravíte jen pár týdnů v roce. Ten správný čas je právě teď. Kosmatice jsou oblíbenou pochoutkou s jemným květinovým aroma. Pokud přemýšlíte, co udělat z květů z černého bezu, jste...
Znáte spaghetti neboli špagetové westerny? V naprosté většině je produkovala italská filmová studia, a to hlavně v 60. letech 20. století. Možná vás na první dobrou napadne ten nejznámější – Tenkrát na Západě. Současnost má však novou...
Ve světě moučníků a dezertů můžeme mít často pocit, že všechny pocházejí jen ze dvou evropských kulinářských velmocí, Francie nebo Itálie. Naštěstí je to jen optický klam! Pusťte se s námi do britských dezertů!
...
Červnové vydání Apetitu, které vychází 23. 5. 2024, se nese v příjemně letním duchu a přináší pozvánku na letní Apetit piknik. Ten se uskuteční 15. června v pražské Grébovce a v novém Apetitu najdete seznam všech prodejců i hvězdných hostů,...