Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Houbové rizoto
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.5/5 Počet hodnocení: 124
Do 30 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2346 kcal
Bílkoviny 122 g
Sacharidy 264 g
Tuky 79 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Voňavá Itálie z českých lesních hub může spočinout i na vašem stole! Vyzkoušejte s námi jednoduché krémové houbové rizoto s úrodou z lesa.

Suroviny

česnek 4 stroužky
rýže 250 g
kulatozrnná
vývar zeleninový 750 ml
horký
lesní houby 1 kg
čerstvé
sůl
pepř

Postup

1

V hrnci rozehřejte tři lžíce másla a doměkka na něm poduste s pokrájenou cibuli a nasekaným česnekem. Přisypte rýži a důkladně ji promíchejte, aby se každé zrníčko obalilo rozpuštěným tukem.

2

Přilijte dvě třetiny vývaru a přiveďte k varu.

3

Osolte a opepřete, přikryjte poklicí a na mírném plameni vařte asi čtvrt hodiny. Podle potřeby přilijte zbytek vývaru.

4

Mezitím v pánvi rozpusťte zbývající lžíci másla a poduste na něm houby. Osolte, opepřete a dochuťte citronovou šťávou.

5

Přesuňte je k rýži, přidejte zhruba polovinu strouhaného parmazánu, zamíchejte a pod pokličkou nechte ještě deset minut dusit. Podávejte okamžitě, posypané zbývajícím sýrem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/8

Komentáře

21.10.2014 13:30

naprosto dokonalé jídlo, podařilo se mi přesně jako v restauraci, děkuji za recept :)

08.09.2014 12:27

1 kg hub? Vážně ... ? To musí být pořádný kotel rizota. Podobný recept je na stránkách Itala v kuchyni, ten má na 320 g rýže jen 60 gramů sušených hub :)

02.10.2015 16:23

Milá Evo, v použití sušených a čerstvých hub je ale také velký rozdíl. :)

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...