Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kořeněné hovězí v thajském stylu

Kořeněné hovězí v thajském stylu

4/5 Počet hodnocení: 26
Do 30 minut Velmi snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1644 kcal
Bílkoviny 133 g
Sacharidy 111 g
Tuky 67 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ostré a voňavé... Přesně jak ho máme rádi!

Suroviny

koriandr čerstvý 1 svazek
čerstvý
červená, bez semen
česnek 2 stroužky
oloupaná
slunečnicový olej 1 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
vývar hovězí 300 ml
horký
třtinový cukr 2 ČL
rybí omáčka 2 ČL
šťáva z 1 limety + skrojky k podávání
little gem salát 2 ks
jarní cibulka 2 ks
nakrájená na stébla

Postup

1

Rozmixujte najemno koriandr, chilli papričku, česnek a šalotku. Na oleji opékejte asi 10 minut dohněda osolené a opepřené maso; vařečkou při tom rozbíjejte hrudky.

2

Přilijte vývar a nechte bublat 10 minut. Přidejte koriandrovou směs, cukr a míchejte 3 minuty. Zakápněte rybí omáčkou a limetovou šťávou a promíchejte. Podávejte na lístcích salátu ozdobené jarní cibulkou a doplněné skrojky limety.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/4

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...