Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Křupavý salát s fetou a mátou

Křupavý salát s fetou a mátou

Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1363 kcal
Bílkoviny 42 g
Sacharidy 69 g
Tuky 96 g
Vláknina 29 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kombinace červené řepy, sýru feta a křupavých salátových listů doplněná ořechy ukáže všem, že zeleninový salát není žádná nuda.

Suroviny

mrkev 400 g
syrová nebo konzervovaná
z jednoho citronu
olivový olej 3 PL
česnek 1 stroužek
salát 2
nebo 2 puky čekanky
nebo balkánsky sýr
máta 1 svazek
čerstvá
ořechy 1 hrst
pražené
sůl
pepř

Postup

1

Na hrubém struhadle nebo v robotu nastrouhejte mrkev a řepu. Ve velké míse prošlehejte citronovou šťávu, olej a prolisovaný česnek. Osolte a opepřete a pak vmíchejte mrkev s řepou.

2

Do mísy naaranžujte salátové nebo čekankové listy. Přidejte rozdrobený sýr, natrhanou mátu, a mandle nebo ořechy – dodají salátu další, krásně křupavý akcent.

Věděli jste...

Sýr feta se v Řecku vyrábí už přes šest tisíc let! Pravá feta pochází z ovčího mléka a zraje ve slaném nálevu. ,Feta‘ z kravského mléka má nažloutlou barvu, a proto se ještě bělí.

Související články

Komentáře

13.02.2008 08:07
Recept se nachází v č.5/07, str.19

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...