Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2007 kcal
Bílkoviny 103 g
Sacharidy 105 g
Tuky 118 g
Vláknina 32 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Předkrm na jedničku s hvězdičkou!

Suroviny

polníček 1 bal
300 g
míchaný salát např. radicchio, lollo biondo, ledový
Na zálivku
olivový olej 60 ml
dužina
wasabi 1 ČL
lze vynechat
med 1 PL
Na krevety
olivový olej 2 PL
česnek 2 stroužek
najemno
máta 1 hrst
nasekané
krevety 450 g
syrové, očištěné, ocásky ponechte
sůl
strouhanka 50 g

Postup

1

1 Připravte si krevety. Olivový olej, česnek a mátu smíchejte v misce, přidejte krevety, osolte a vše promíchejte. Nechte v chladu hodinu marinovat.

2 Mezitím si připravte salát. Na zálivku vyškrabte do mističky dužinu z mučenky a prošlehejte ji s ostatními ingrediencemi. Avokádo rozkrojte napůl, vyjměte pecku, oloupejte, nakrájejte na silnější plátky a poté na kostičky. Salátové lístky operte, osušte, natrhejte a smíchejte s avokádem. Přelijte připravenou zálivkou.

3 Předehřejte si v troubě gril. Krevety postupně napíchejte na špejle, na každou špejli dejte tři krevety. Strouhanku si vsypte na mělký talíř a obalte v ní krevety. Oklepte z nich přebytečnou strouhanku a vyskládejte je na plech vyložený pečicím papírem. Podle velikosti krevet je pečte zhruba 2 minuty z každé strany.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/7

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...