Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Špagety po toskánsku
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.9/5 Počet hodnocení: 18
Do hodiny Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1356 kcal
Bílkoviny 44 g
Sacharidy 72 g
Tuky 87 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Superrychlá pikantní směs s opečenou slaninou

Suroviny

lze nahradit i jinými těstovinami
česnek 2 stroužky
olivový olej 3 PL
kapary 1 sklenka
sambal oelek ½ ČL
čerstvě strouhaný
sůl

Postup

1

V dostatečně velkém hrnci přiveďte k varu osolenou vodu. Těstoviny uvařte na skus podle návodu na obalu. Pak je slijte a nechte okapat.

2

Mezitím oloupejte stroužky česneku a prolisujte je nebo najemno nasekejte. Anglickou slaninu nakrájejte na tenké nudličky. Rukolu očistěte, opláchněte pod tekoucí vodou a osušte. Lístky pokrájejte na tenké proužky. Limetu opláchněte v horké vodě, najemno nastrouhejte asi 1 lžičku kůry a vymačkejte 2 lžíce šťávy.

3

Olivový olej rozpalte v pánvi. Opékejte dozlatova slaninu; trvá to asi 4 minuty. Pak přidejte česnek, po minutě míchání vhoďte rukolu a nechte ji zavadnout.

4

Do pánve přidejte limetovou kůru i šťávu a kapary (včetně nálevu) a promíchejte.

5

Nakonec vmíchejte okapané těstoviny a všechno ještě jednou 3–4 minuty opékejte. Osolte, dochuťte pastou sambal oelek a posypte strouhaným parmazánem.

NĚCO NAVÍC
Těstoviny podávejte třeba se salátem se zálivkou vinaigrette.

Recept je převzatý z knihy Cornelia Trischberger: Kuchařka pro lenochy, vydavatelství Jan Vašut.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/3

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...