Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Švestkový kečup
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.9/5 Počet hodnocení: 41
Do 20 minut Velmi snadné Na 2 skleničky (150g)

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 398 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 87 g
Tuky 0 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dokonalou švestkovou omáčkou doprovodíte tvrdé sýry i sendviče!  

Suroviny

čerstvé
jablečný ocet 40 ml
podle sladkosti švestek
třtinový cukr 30 g
česnek 1 stroužek
skořice ½ ČL
kajenský pepř 1 špetka

Postup

1

Švestky odpeckujte a nakrájejte na kousky a zalijte 100 ml vody a jablečným octem. Přidejte cukr, koření
a rozmačkaný česnek.

2

Přiveďte k varu a duste asi 20 minut, až se švestky rozvaří. Směs rozmixujte a propasírujte přes sítko.

3

Propasírovanou směs vraťte na plotýnku, přiveďte k varu a horké plňte do šroubovacích skleniček. Ty uzavřete, obraťte dnem vzhůru a nechte vychladnout. Podávejte k sýrům nebo k masu.

O AUTORCE RECEPTU

Recept na švestkový kečup nám prozradila Lenka Požárová, autorka kuchařek. Lenka je skleničková královna – pokaždé, když se objeví na trhu, má nějakou novinku, ať už jde o pesta, másla, marmelády, nebo v poslední době i o dezerty. Více na www.zapalena-kucharka.cz

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/8

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...