Chlazené gnocchi vyřeší vždy hned několik problémů naráz – rychle zaženou hlad, uspokojí chuť a vyvolají absolutní spokojenost. Proto doporučujeme mít v lednici jedno balení noků vždy k ruce. Tentokrát jsme je zkombinovali s naší zimní láskou – růžičkovou kapustou, přidali pár žampionů, zjemnili máslem a štědře posypali parmazánem. Výsledek je vskutku báječný. Tahle blesková večeře se rychle probojuje mezi vaše favority nejen pro všední dny.
Suroviny
Postup
Kapustičky položte řeznou stranou v jedné vrstvě do velké, studené pánve. Pokapejte 4 lžícemi oleje, osolte, opepřete, přiklopte a nastavte teplotu na střední oheň. Nechte dusit 5 minut, pak odklopte a dopékejte cca 3 minuty, aby povrch zezlátnul. Díky této technice by kapustičky měly být opečené a uvnitř křehké.
Opečené kapustičky vyjměte z pánve a dejte stranou.
Přilijte trošku oleje a opečte na něm houby dozlatova, odložte stranou.
Opět přilijte trošku oleje a vsypte gnocchi. Posypte chilli a společně opékejte, pak přidejte máslo, ještě trochu soli, pepře a med. Opékejte, až máslo začne tmavnout a získá oříškovou chuť a noky zezlátnou.
Vraťte do pánve kapustičky a houby, vsypte citronovou kůru, zastříkněte pár kapkami šťávy. Prohřejte, pak zasypte parmazánem a podávejte.