Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Gnocchi s růžičkovou kapustou a žampiony
Gnocchi s růžičkovou kapustou a žampiony
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Gnocchi s růžičkovou kapustou a žampiony

4.2/5 Počet hodnocení: 6
Do 45 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2614 kcal
Bílkoviny 46 g
Sacharidy 217 g
Tuky 159 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Chlazené gnocchi vyřeší vždy hned několik problémů naráz – rychle zaženou hlad, uspokojí chuť a vyvolají absolutní spokojenost. Proto doporučujeme mít v lednici jedno balení noků vždy k ruce. Tentokrát jsme je zkombinovali s naší zimní láskou – růžičkovou kapustou, přidali pár žampionů, zjemnili máslem a štědře posypali parmazánem. Výsledek je vskutku báječný. Tahle blesková večeře se rychle probojuje mezi vaše favority nejen pro všední dny. 

Suroviny

očištěná a rozpůlená
olivový olej 6 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
hnědé, na plátky
gnocchi bramborové 500 g
chilli sušené ½ ČL
vločky (množství upravte dle své chuti)
med ½ ČL
najemno nastrouhaná
strouhaný, k podávání

Postup

1

Kapustičky položte řeznou stranou v jedné vrstvě do velké, studené pánve. Pokapejte 4 lžícemi oleje, osolte, opepřete, přiklopte a nastavte teplotu na střední oheň. Nechte dusit 5 minut, pak odklopte a dopékejte cca 3 minuty, aby povrch zezlátnul. Díky této technice by kapustičky měly být opečené a uvnitř křehké.

2

Opečené kapustičky vyjměte z pánve a dejte stranou. 

3

Přilijte trošku oleje a opečte na něm houby dozlatova, odložte stranou. 

4

Opět přilijte trošku oleje a vsypte gnocchi. Posypte chilli a společně opékejte, pak přidejte máslo, ještě trochu soli, pepře a med. Opékejte, až máslo začne tmavnout a získá oříškovou chuť a noky zezlátnou. 

5

Vraťte do pánve kapustičky a houby, vsypte citronovou kůru, zastříkněte pár kapkami šťávy. Prohřejte, pak zasypte parmazánem a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2023/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2023/2

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...
Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
  • Zdraví a výživa

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč