Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kapří tomatová polévka s bazalkovým pestem

Kapří tomatová polévka s bazalkovým pestem

5/5 Počet hodnocení: 8
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1224 kcal
Bílkoviny 23 g
Sacharidy 91 g
Tuky 113 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Připravte si dokonalou polévku inspirovanou Středomořím! Lahodné spojení rajčat, bylin a ryb jistě oceníte,.

Suroviny

olivový olej 2 PL
kořenová zelenina 200 g
(mrkev, řapíkatý celer), oloupaná, na kostičky
nadrobno
oregano 1 snítka
vývar 600 ml
kapří nebo jiný rybí
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
obrané maso z vařené ryby
bazalkové pesto 4 PL

Postup

1

Na oleji opékejte kořenovou zeleninu a cibuli asi 8 minut, až změkne. Přidejte lístky oregana a protlak, zvyšte plamen a minutu míchejte. Přidejte rajčata a cukr a zalijte vývarem. Vše důkladně provařte; trvá to cca 20 minut. Následně rozmixujte (polévku můžete i přecedit).

2

Hotovou polévku dochuťte solí a pepřem a doplňte obraným rybím masem. Dozdobte smetanou a pestem.

NĚCO NAVÍC

Chcete-li polévku posunout ještě o stupeň výš, přidejte do ní ještě zlehka opečené filety z ryb. Polévku lze také doplnit vařenými bramborami, nakrájenými na kostky a orestovanými na olivovém oleji či na másle.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/12

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...