Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kapří vývar se šafránem a zeleninou

Kapří vývar se šafránem a zeleninou

3.3/5 Počet hodnocení: 7
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 422 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 33 g
Tuky 76 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nádherně voní, má výraznou chuť a přitom je lehká a delikátní. Podávat ji můžete na Štědrý den i ráno po flámu - její posilňující účinky jsou prokázány. 

Suroviny

kořenová zelenina 300 g
(mrkev, petržel, rapíkatý celer), oloupané, na nudličky (julienne)
5
pravý šafrán
suché
1 l
kapří vývar
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
100 g
lusky cukrového hrášku úhledně pokrájené

Postup

1

Na másle opékejte kořenovou zeleninu asi 8 minut, až změkne a rozvoní se. Přidejte šafrán a zalijte vínem. Víno nechte vyvařit a zalijte rybím vývarem. Zprudka přiveďte k varu, ztlumte a vařte 5 minut. Pak dochuťte solí a pepřem. Ve finále přidejte cukrové lusky a nechte je jen chvilku přejít varem.

NĚCO NAVÍC

Polévka je vhodná pro bezlepkovou dietu a při nahrazení másla olivovým olejem také pro dietu bezlaktózovou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/12

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...