Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Rybí krémová polévka se zastřeným vejcem a kaviárem

Rybí krémová polévka se zastřeným vejcem a kaviárem

5/5 Počet hodnocení: 3
Do 30 minut Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3449 kcal
Bílkoviny 92 g
Sacharidy 405 g
Tuky 141 g
Vláknina 27 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Takhle polévka je nefalšovaným vánočním luxusem. Ovšem připravovat ji jenom o Vánocích by byla věčná škoda...

Suroviny

nadrobno
tymián 1 snítka
vývar 1 l
např. základního kapřího vývaru
Na vložku do polévky
+ na krutony
(mrkev, celer, řapíkatý celer), na kostičky
tymián ½ ČL
čerstvé
4 ks
ztracená vejce viz Něco navíc
kaviár 4 ČL
pažitka
k podávání
olivový olej
panenský, k podávání

Postup

1

Na másle opékejte cibuli 5 minut dosklovita. Přidejte tymián a zalijte vínem. Když se víno vyvaří, zaprašte moukou a krátce orestujte. Zalijte vývarem, rozmíchejte a vařte 20 minut. Přilijte smetanu, řádně rozmixujte, přeceďte a dochuťte solí.

2

Na másle opékejte nakrájenou zeleninu spolu s lístky tymiánu, až změkne, a pak ji vmíchejte do rozmixované polévky. Toustový chleba zbavte kůrky, nakrájejte na kostky a opečte na másle. Polévku rozlijte do talířů, doprostřed položte zastřené vejce, ozdobte kaviárem, pažitkou a pokapejte olejem. Krutony podávejte zvlášť.

NĚCO NAVÍC

Do širšího rendlíku nalijte vodu do výšky cca 5 cm a přiveďte ji těsně pod bod varu. Přidejte ocet, vařečkou utvořte vír a do něj vložte 1 rozklepnuté vejce. Vařte 3–4 minuty. Vejce vyjměte děrovanou naběračkou a odložte do teplé osolené vody. Zopakujte s ostatními vejci.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/12

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...
Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
  • Zdraví a výživa

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč