Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Marmite carbonara

Marmite carbonara

3.4/5 Počet hodnocení: 10
Do 20 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1501 kcal
Bílkoviny 70 g
Sacharidy 64 g
Tuky 103 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Umami, to je, oč tu běží!

Suroviny

marmite 2 ČL
nastrouhaný najemno, navíc k podávání
sůl
pepř
čerstvě mletý
možno nahradit linguine
česnek 1 stroužek
mírně podrcený naplocho nožem
olivový olej panenský 2 PL
petrželka 1 hrst
kudrnka, nakrájená nadrobno

Postup

1

Do hrnce dejte vařit vodu. V misce utřete žloutky s marmitem, nastrouhaným parmazánem a trochou pepře. Jakmile se voda začne vařit, osolte ji, vsypte těstoviny a vařte podle návodu na obalu, aby byly špagety či linguine uvnitř pevné na skus čili al dente.

2

Do studené hlubší pánve dejte česnek a olivový olej, postavte ji na střední oheň a zvolna opékejte, aby česnek zezlátl a zkřupavěl (nesmí zčernat a připálit se). Pak stroužek vyjměte a vyhoďte.

3

Když jsou těstoviny uvařené, sceďte je a uchovejte přitom malý hrnek vody, v níž se vařily. Pánev s česnekovým olejem odstavte a vložte do ní těstoviny, směs s marmitem a trochu vody z vaření. Promíchejte tak, aby těstoviny byly lesklé a rovnoměrně obalené ve směsi. Podávejte se spoustou dalšího parmazánu a trochou petrželky.

NĚCO NAVÍC
Nejste-li vegetariáni a chcete posílit chuť umami, opečte spolu se stroužkem česneku 125 g pancetty nakrájené na kostičky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/9

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...