Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
5/5 Počet hodnocení: 9
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3448 kcal
Bílkoviny 57 g
Sacharidy 87 g
Tuky 301 g
Vláknina 35 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Takovouhle česnečku jste zaručeně ještě nejedli!

Suroviny

mandle 250 g
loupané
starší, namočený ve vodě
česnek 3 stroužky
jemně nasekaný
olivový olej 3 PL
sherry ocet 3 PL
nebo balsamico
sůl
pepř
bazalkové pesto PL
Na krutony
máslo 150 g
česnek 2 stroužky
posekaný
bylinky hrst
sekané (petrželka, bazalka)
chleba plátky
K podávání
bílé

Postup

1

Mandle dejte do mixéru, jemně pomelte a seškrábněte. Přilijte pět lžic ledové vody (celkem jí budete potřebovat 750 ml) a dál mixujte. Z chleba vymačkejte přebytečnou vodu a přihoďte do mixéru spolu s česnekem. Přidejte olivový olej a zbylou ledovou vodu. Mixujte, až vznikne smetanově hladká směs. V míse ji pak dochuťte octem, solí a pepřem.

2

Polévku alespoň hodinu chlaďte. Pak ji ještě ochutnejte a případně podle potřeby dochuťte.

3

Připravte krutony: rozehřejte máslo, promíchejte je s česnekem i bylinkami a namočte v něm kostičky chleba. Vložte do trouby předehřáté na 200 stupňů a opečte; trvá to asi deset minut. Polévku podávejte v miskách s kuličkami vína a krutonky z chleba, ozdobenou trochou pesta.

Pečený česnek
Palici v alobalu přidejte na zhruba hodinu do trouby (třeba k masu) nebo upečte na grilu. Pak stroužky jen naložte do oleje.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/8

Komentáře

14.07.2008 09:14
A co s těmi mandlemi? Předpokládám že se pak přidají k tomu rozmixovanému chlebu?

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...