Maso a salát v dokonalé souhře...
Suroviny
Postup
Nejdřív začněte připravovat bramborový salát. Prošlehejte přísady na zálivku a dejte stranou. Smíchejte ve velké míse ocet a 2 zarovnané lžičky soli, až se sůl rozpustí. Brambory uvařte v osolené vodě doměkka, trvá to asi 25 minut. Opatrně slijte a nechte trochu zchladnout. Potom je oloupejte a nakrájejte na kousky. Přidejte je do mísy k octu se solí a ještě teplé je opatrně promíchejte. Nechte vychladnout.
Na špízy nakrájejte krkovičku na kostky zhruba 2,5x2,5cm. Na marinádu prošlehejte ocet, med, česnek a hořčici. Maso osolte a opepřete a pak promíchejte s marinádou. Nechte 30 minut marinovat.
Do salátu přidejte slitou a okapanou kukuřici, papriku, čedar, jarní cibulku a petrželku, zalijte zálivkou a opatrně promíchejte. Podle potřeby osolte a opepřete. Uchovejte v chladničce do doby podávání.
Ochucené maso napíchejte na špízy střídavě s bobkovými listy. Grilujte asi 3 minuty po každé straně a podávejte s připraveným bramborovým salátem.
VENKU I DOMA
Špízy můžete stejně dobře opéct na troše oleje na pánvi se silným dnem nebo ještě lépe na pánvi grilovací. Pěkně je obracejte, aby se rovnoměrně opekly ze všech stran.