Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Levné, rychlé a chutné večeře z hub

Levné, rychlé a chutné večeře z hub
ZDROJ: Apetit

Připravte si voňavou smaženici, houbovou polévku, nebo zkuste čerstvě nasbírané houby naložit a vychutnat si je kdykoli, když na ně zrovna dostanete chuť. Houbových variací je nespočet, tak se pojďme na některé podívat!

Nasbírali jste košík plný hřibů, kozáků, lišek a dalších skvělých jedlých hub? Připravte si naše osvědčené recepty a vyzkoušejte dokonalé houbové pokrmy za pár korun. Houby, které nestihnete ihned zpracovat nasušte nebo naložte a připravte si tak houbové zásoby na zimu.

Dokonalá smaženice

Jeden z nejjednodušších a zároveň nejlevnějších pokrmů, který si milovníci hub nadšeně připravují hned po návratu z lesa, je smaženice. K nasbíraným, očištěným a následně pokrájeným houbám stačí přidat jen několik základních ingrediencí, které máme vždy doma po ruce. Navíc skvěle zužitkujete i starší pečivo, které stačí z obou stran opéct na pánvi či grilu a podávat jako topinku k houbovým hodům.

Houbový tatarák

Na rozdíl od jiných tataráků, které se zpravidla připravují ze syrové hlavní ingredience, se ten houbový liší tepelnou přípravou. I některé jedlé houby totiž obsahují toxické látky, které se odstraní až tepelnou úpravou, proto mykologové doporučují dobu varu alespoň 20 minut.

  • Po uvaření hub pak houbový tatarák připravujeme podobně jako jiné recepty na tuto oblíbenou pochoutku. 

Voňavé polévky z hub

Dalším skvělým využitím hub v kuchyni jsou houbové polévky. A kdo nemá rád typickou kluzkou konzistenci hub, ten si polévku může rozmixovat do houbového krému. Skvělou, levnou a chutnou polévku, kterou můžete podávat také jako hlavní chod, připravíte z čerstvých i sušených hub za pomoci kořenové zeleniny. 

Tradiční houbový kuba

Co do času přípravy je houbový kuba o něco delší než předchozí recepty, i tak se jedná o snadný recept, který zvládne i kuchařský začátečník. Oblíbený houbový recept si dle tradice vychutnáváme nejčastěji v období Vánoc. Není však žádný důvod, proč si staročeského kubu nedopřát celoročně. Vedle hub jsou základní surovinou pro přípravu kuby kroupy, ale připravit jej můžete také z jáhel, rýže nebo pohanky.

Zajímavost: Také už jste někdy slyšeli o tom, že se houby nesmí ohřívat? Je to mýtus! Pro ohřívání hub platí stejná hygienická pravidla, jako např. pro ohřívání masa. Smaženici, polévku nebo houbového kubu si tak klidně můžete dopřát i druhý den.

Zdroje informací: nahouby, houby-rostou, časopis Apetit  

Autor: Redakce Apetit

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč