Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Arašídové věnečky se slaným karamelem a čokoládovou tonka ganache podle Josefa Maršálka
Arašídové věnečky se slaným karamelem a čokoládovou tonka ganache podle Josefa Maršálka
ZDROJ: Dereck Hard pro Potten & Pannen
sdílet:

Arašídové věnečky se slaným karamelem a čokoládovou tonka ganache podle Josefa Maršálka

5/5 Počet hodnocení: 4
Do 90 minut Snadné Na 20 věnečků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6210 kcal
Bílkoviny 102 g
Sacharidy 316 g
Tuky 503 g
Vláknina 56 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Recept na věnečky od cukráře a porotce show Peče celá země Josefa Maršálka je všechno než obyčejný. Originální věnečky z odpalovaného těsta vás překvapí kombinací křupavých arašídů, slaného karamelu a čokoládové ganache s fazolí tonka. Jejich chuť vás naprosto uchvátí.

Suroviny

voda 100 g
mléko 110 g
sůl 3 g
vejce 220 g
nasekané
Na slaný karamel
sůl 2 g
Na šlehanou čokoládovou ganache s fazolí tonka
tmavá čokoláda 150 g
med 20 g
koření 1 ks
1 fazole tonka

Postup

1

Začněte přípravou ganache. Želatinu nechte nabobtnat ve studené vodě. Polovinu smetany s nastrouhanou tonka fazolí přiveďte k varu a poté přidejte čokoládu. Sejmeme z ohně a přidejte vymačkanou želatinu a med. Tyčovým mixérem následně rozmixujte dohladka. Přidejte zbylou smetanu a ještě krátce promixujte. Směs uložte přes noc do lednice (minimálně na 12 hodin).

2

Připravte odpalovanou hmotu. Do hrnce navažte vodu, mléko, máslo, cukr a sůl. Přiveďte směs k varu. Naráz přidejte mouku a míchejte, až vznikne hladké kompaktní nelepivé těsto. Bude to trvat nejméně minutu. Sejměte z ohně.

3

Připravené těsto dejte do robotu a zhruba minutu nechte promíchávat plochým nástavcem. Do směsi postupně přidejte vejce. Nechte míchat na nízké otáčky, až je těsto dokonale hladké.

4

Troubu předehřejte na 180°C. Cukrářským sáčkem s řezanou špičkou nastříkejte na plech vyložený pečicím papírem věnečky o průměru 6 cm. Posypte nasekanými arašídy a pocukrujte moučkovým cukrem.

5

Pečte v předehřáté dozlatova, bude to trvat cca 30 minut. Během pečení neotvírejte troubu.

6

Zatímco se věnečky pečou, připravte slaný karamel. V rendlíku zahřejte k varu smetanu se semínky vyškrábnutými z vanilkového lusku. Stáhněte z ohně. Do jiného hrnce dejte máslo, cukr a sůl a za stálého míchání zahřívejte, až získáte světlý karamel. K připravené směsi přilijte horkou vanilkovou smetanu a dobře provařte. Nechte vychladnout.

7

Ganache vyšlehejte do pevné konzistence.

Arašídové věnečky se slaným karamelem a čokoládovou tonka ganache podle Josefa Maršálka
ZDROJ: Dereck Hard pro Potten & Pannen
8

Věnečky horizontálně prořízněte. Na spodní část naneste pomocí cukrářského sáčku s ustřiženou špičkou slaný karamel. Na karamel nastříkejte cukrářským sáčkem s řezanou špičkou vyšlehanou ganache, přiklopte vrchní částí věnečku a podávejte.

O receptu:

Recept byl připraven speciálně pro projekt Kuchyň dělá člověka. Jedná se pravidelnou sérii fotografa Derecka Harda, držitele ocenění Czech Press Photo a firmy Potten & Pannen – Staněk, kteří říkají: „Věříme, že nejen oblečení odráží to, jací jste, ale stejným způsobem o vás vypovídá i vybavení vaší kuchyně a to, jakým způsobem vaříte.“

Související články

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč