Suroviny
smetana ke šlehání
250
ml
mléko
500
ml
podle chuti
žloutek
3
ks
máslo
250
g
cukr
250
g
stačí i méně
mandle sekané
100
g
ovoce
čerstvé ovoce nebo kompot, nejlépe se osvědčil ananas
Postup
1
Máslo utřeme s cukrem, postupně přidáváme žloutky. V jiné misce si ušleháme šlehačku a tu opatrně přimícháme do směsi.
2
Nakonec přidáme sekané mandle. Smícháme mléko s rumem a krátce v něm máčíme piškoty tak, aby se nerozsypaly.
3
V dortové formě tvoříme vrstvy: nejdříve piškoty, poté krém, opět piškoty...
4
Poslední vrstvu krému poklademe ovocem, překryjeme fólií, zatížíme a dáme vychladit. Dort je dobré připravit minimálně den předem.
Foto ilustrační, zdroj: Pexels.com