Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Dušená kachna s nudlemi
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.5/5 Počet hodnocení: 16
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4972 kcal
Bílkoviny 199 g
Sacharidy 444 g
Tuky 243 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

„Nudle s kachnou či králíkem a s bylinkami dělám doma na přání dětem a myslím, že jsem v tom fakt dobrá. Jako fakt dobrá!“ prozradila o svém oblíbeném receptu Hanka Michopulu, první šéfredaktorka Apetitu.

Suroviny

olivový olej 100 ml
cibule 400 g
nadrobno
česnek 2 stroužky
tymián 1 svazek
lze nahradit rozmarýnem, svázaný provázkem
zralé, na osminky
sůl
pepř
čerstvě mletý
petrželka 1 hrst
nasekaná
těstoviny 500 g
širší nudle (linguine, papardelle, tagliatelle), k podávání
čerstvě strouhaný

Postup

1

Kachní stehna osmahněte nasucho na pánvi s nepřilnavým povrchem tak, aby kůže mírně zezlátla. Dejte stranou. Ve větším kastrolu osmahněte na olivovém oleji cibuli. Jakmile zesklovatí, zmírněte plamen, přidejte na plátky nakrájený česnek, nechte minutku rozvonět a zalijte vínem. Zvyšte plamen a nechte víno svařit na polovinu.

2

Přidejte bobkový list, tymián, rajče a kachní stehna. Přilijte také tuk a šťávu, která se z kachních stehen vypekla. Opepřete, přikryjte poklicí a duste na velmi mírném plameni za občasného podlití menším množstvím vroucí vody.

3

Když je maso měkké a odpadá od kosti (cca za hodinu a půl), sejměte z plotny a vyjměte kachní stehna. Oberte z nich maso, kosti vyhoďte, kůži dejte do vyšší nádoby a rozmixujte tyčovým mixérem (nebo v robotu). Z omáčky vyjměte tymián a bobkový list a přidejte rozmixovanou kůži a maso. Dochuťte solí a pepřem a posypte nahrubo sekanou hladkolistou petrželkou.

4

Podávejte promíchané s nudlemi uvařenými podle návodu na obalu a sypané strouhaným parmazánem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/5

Apetit magazín

Jak připravit čerstvý domácí sýr ze tří surovin
  • Tipy a triky

Jak připravit čerstvý domácí sýr ze tří surovin

Čerstvý domácí sýr stojí za námahu. Nebude vás stát skoro žádné úsilí a můžete ho mít kdykoli po ruce. Můžete ho grilovat, opékat i zapékat nebo si ho dát jen tak na měkkém chlebu s bylinkami. ...
AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč