Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Dýňová polévka se skořicí, muškátovým oříškem a sherry

Dýňová polévka se skořicí, muškátovým oříškem a sherry

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2817 kcal
Bílkoviny 42 g
Sacharidy 499 g
Tuky 104 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

Hokaido
máslo 125 g
střední
sůl
pepř
voda 1,7 l
lze nahradit kuřecím vývarem

Postup

1

Rozkrojte dýni, vydlabejte její obsah a ořezejte jí kůru alespoň 1,5 cm od kraje. Potom ji nakrájejte na kousky a dejte stranou.

2

Cibuli nakrájejte na drobno a smažte ji na rozpuštěném másle, dokud nezezlátne a nezměkne.

3

Poté přidejte dýni, skořici, nastrouhaný muškátový oříšek, sůl, pepř, přikryjte pokličkou a nechte asi 45 minut vařit. Potom přidejte vodu nebo vývar, chvíli povařte a pak vše rozmixujte ponorným mixérem.

4

Polévku vraťte nad plamen a vařte ještě asi půl hodiny. Pár minut před koncem přidejte podle chuti sherry, skořici i muškátový oříšek. Dobrou chuť!

Foto ilustrační, zdroj: Pexels.com

 

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč