Klasický paprikáš je s masem, nás ale nadchla tato varianta bez masa se zelenými fazolkami. Kombinace smetanové omáčky, bramborových halušek a svěžích fazolových lusků funguje překvapivě skvěle.
Suroviny
Postup
V hrnci rozpusťte máslo, přidejte cibuli a zvolna ji opékejte do světle zlatavé barvy. Zaprašte hladkou moukou a umíchejte jíšku, vsypte papriku a krátce opečte. Postupně za stálého míchání přilijte smetanu a vývar. Prošlehejte a rozmixujte dohladka. Nechte zvolna za občasného míchání vařit 5–10 minut, poté vsypte fazolky a vařte doměkka.
Na halušky prošlehejte vejce se 150 ml vody. Vmíchejte mouku a v případě potřeby ještě zřeďte trochou vody. Protřete je přes síto na halušky do vroucí osolené vody. Povařte 2–3 minuty, dokud nevyplavou. Sceďte, promíchejte s máslem a podávejte k omáčce s fazolkami.