Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Frittata s jarní cibulkou a houbami
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4/5 Počet hodnocení: 9
Do 30 minut Velmi snadné Na 1 větší nebo 2 menší frittaty

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2125 kcal
Bílkoviny 154 g
Sacharidy 84 g
Tuky 126 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Chcete-li servírovat večeři do půl hodiny, máte několik možností. Jednou z nich je příprava vajec v jakékoli podobě. Frittata je nejen rychlá, ale také sytá a neuvěřitelně variabilní. Přidat do ní můžete takřka cokoli, na co máte chuť nebo co právě nabízí vaše lednice. My si oblíbili verzi s jarní cibulkou a žampiony.

Suroviny

nejlépe přepuštěné, na opékání
jarní cibulka 12 ks
tenčích
na silnější plátky
česnek 1 stroužek
prolisovaný
vejce 8 ks
mléko 50 ml
sůl
pepř
čerstvě namletý
nadrobená
petrželka
hladkolistá, na posypání

Postup

1

Rozehřejte troubu na 170 °C. Na velké pánvi (nebo dvou menších) rozehřejte máslo a opečte na něm žampiony dozlatova. Jarní cibulky nakrájejte na středně velké kousky včetně zelených měkkých částí a přidejte je k žampionům. Posolte, ztlumte plamen a spolu se žampiony a česnekem opékejte doměkka, trvá to asi 10–15 minut. Na pár minut můžete přiklopit, pokud si chcete být jistí, že cibulka změkla.

2

Vejce rozmíchejte s mlékem a nalijte na frittatu. Zhruba 2 minuty lehce společně míchejte, pak nechte asi 3–4 minuty, aby směs zpevnila. Posypte rozdrobenou fetou a dejte péct do trouby, dokud není fritatta zlatavá. Posypte hladkolistou petrželkou a podávejte teplé, vhodnou přílohou je zeleninový salát.

NĚCO NAVÍC
Pokud chcete raději jednu větší frittatu, dejte ji do formy o objemu 2 litry a pečte zhruba 35 minut, nebo dokud není hotová.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/6

Apetit magazín

Jak připravit čerstvý domácí sýr ze tří surovin
  • Tipy a triky

Jak připravit čerstvý domácí sýr ze tří surovin

Čerstvý domácí sýr stojí za námahu. Nebude vás stát skoro žádné úsilí a můžete ho mít kdykoli po ruce. Můžete ho grilovat, opékat i zapékat nebo si ho dát jen tak na měkkém chlebu s bylinkami. ...
AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč