Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Grilovaná ryba ve stylu tikka

Grilovaná ryba ve stylu tikka

Zatím nehodnoceno
Do 30 minut 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 473 kcal
Bílkoviny 8 g
Sacharidy 27 g
Tuky 36 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Stylové jídlo na party či oběd na bollywoodský způsob

Suroviny

2 ks
pražma královská nebo 6 steaků z tuňáka
zázvor (čerstvý) 2 PL
čerstvý, jemně strouhaný
česnek 4 stroužky
drcený
6 PL
bílý jogurt
olivový olej extra panenský 2 PL
chilli sušené 1 ČL
mleté
římský kmín 3 ČL
sůl
dílky, k podávání

Postup

1

Do očištěných a vykuchaných ryb udělejte po celé délce ostrým nožem mělké příčné zářezy. Koření díky tomu prostoupí až dovnitř. Zázvor promíchejte s česnekem, osolte a vzniklou pastou potřete ryby ze všech stran.

Prošlehejte jogurt s olejem, kurkumou, chilli a římským kmínem. Směsí pomažte ryby uvnitř i vně a dejte je na 20 minut až 2 hodiny marinovat do chladničky.

Rozpalte gril a opékejte celé ryby přímo na roštu 6-8 minut z každé strany, nebo 3-4 minuty, pokud grilujete tuňákové steaky. Časy jsou orientační, záleží na teplotě i typu grilu. Máte-li obavy, že se ryba přilepí k mřížce a rozpadne se, můžete ji položit na alobal. Podávejte s dílky limetek.

Apetit magazín

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?

Ne vše staré je špatné, což jistě platí o retro sladkostech. Některé z nich přežily obě války, minulý režim i jeho pád a pár z nich dokonce vstoupilo do nového tisíciletí, jiné jsou již jen mlhavou vzpomínkou, kterou si naše paměť...