Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jednoporcové pizzy s kadeřávkem a vejci
Jednoporcové pizzy s kadeřávkem a vejci
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Jednoporcové pizzy s kadeřávkem a vejci

3.7/5 Počet hodnocení: 6
Do 20 minut Snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2079 kcal
Bílkoviny 214 g
Sacharidy 48 g
Tuky 113 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

K přípravě této pizzy můžete použít i kupované korpusy na pizzu, anebo připravit těsto podle receptu na základní těsto.

Suroviny

150 g
sypká směs na pečení ciabatty hotová
mouka
lze nahradit semolinou, na poprášení
olivový olej
malá, nadrobno
česnek 2 stroužek
drcené
bez silných stonků, nahrubo
rajčatová pasta 2 PL
ze (sluncem) sušených rajčat v obchodech s italskými delikatesami
ančovičky (konzerva) 6 ks
(nemusí být)
vejce 2 ks
malá
najemno
sůl
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Těsto ze směsi na ciabattu připravte podle návodu na obalu a zapracujte do něj navíc 1/2 lžíce olivového oleje. Zakryjte a nechte na teplém místě vykynout na dvojnásobný objem.

2

Mezitím v pánvi na další 1/2 lžíce olivového oleje pár minut opékejte na mírném ohni cibuli a česnek. Pak vmíchejte kadeřávek a podlij- te troškou vody. Zahřívejte, aby kadeřávek zavadl a voda se odpařila. Troubu předehřejte na 220°C.

3

Těsto rozpulte a na lehce pomoučněné ploše rozválejte na 2 ovály cca 10 x 20 cm. Oba přeneste na plech poprášený trochou mouky či semoliny a potřete rajčatovou pastou smíchanou s 1 lžící vody. Poklaďte směsí z pánve, posypte rozinkami, a chcete-li, poklaďte sardelkami. Navrch rozklepněte po 1 vejci a posypte parmazánem. Osolte, opepřete a pečte 10–15 minut, aby těsto zkřupavělo a bílky zpevnily.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/2

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč