Máme pro vás skvělý recept, jak prospět svému organismu a ještě si pochutnat! Zkuste mangové lassi ze šťavnatého manga a (domácího) jogurtu. Je to osvěžující jogurtový nápoj, který si obzvláště v horkých letních dnech vychutnáte. A přitom je recept na mango lassi až neuvěřitelně jednoduchý.
Postup
Mango oloupejte, pecku vyjměte a dužinu nakrájejte na kostky.
Vložte do mixéru, přidejte jogurt s ostatními surovinami a rozmixujte dohladka. Nápoj by měl mít zhruba konzistenci palačinkového těsta – podle potřeby můžete případně dosladit či zředit trochou mléka navíc.
Nalijte do sklenic, posypte špetkou kardamomu a podávejte.
NĚCO NAVÍC
Některé druhy běžně dostupného manga mohou být vláknité, takže pokud nemáte výkonný mixér, protřete ještě směs přes síto nebo rovnou použijte cca 250–300 g kompotované dužiny. K dostání bývá v prodejnách s orientálními potravinami. Lassi můžete vyrobit i z domácího kefíru (z kefírových zrn), na 1 porci budete potřebovat 240 ml kefíru, 1/2 manga a cukr podle chuti.