Skandinávské masové kuličky milují bez výjimek děti i dospělí. S touhle večeří budete doma za hvězdu!
Suroviny
Postup
Všechny ingredience na kuličky (kromě oleje) smíchejte v kompaktní hmotu, tvarujte z ní pomocí lžičky kuličky (zhruba 35 ks) a postupně je opečte v pánvi na oleji.
Na omáčku rozehřejte v pánvi s vyšším okrajem máslo, zasypte moukou a umíchejte jíšku. Po částech vlijte vývar a vždy dobře promíchejte, aby se neudělaly hrudky. Přidejte sůl, pepř, citronovou šťávu a koření a nechte 10–15 minut provařit. Potom pomalu vlijte smetanu a odstavte. Podávejte s kuličkami, bramborovou kaší, brusinkami a posypané petrželkou.
NĚCO NAVÍC
Masové kuličky můžete klidně vsypat do hotové omáčky a nechat je v ní před podáváním prohřát.