Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Opékaná kapusta se slaninou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 5
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 547 kcal
Bílkoviny 2 g
Sacharidy 7 g
Tuky 43 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ideální příloha pro zimní období. Slanina, cibule, kapusta a bílé víno, úžasná kombinace.

Suroviny

olivový olej 3 PL
lze nahradit slaninovými kostkami
česnek 2 stroužky
menší
suché
sůl
pepř

Postup

1

Na 3 lžících olivového oleje dvě minuty opékejte 50 g sušené slaniny či slaninových kostek. Přidejte cibuli pokrájenou na klínky a po třech minutách 2 stroužky česneku nakrájeného na plátky a 1 menší hlávku kapusty (asi 1 kg).

2

Míchejte a po třech minutách zalijte 150 ml suchého bílého vína, osolte a opepřete. Duste 10–15 minut přiklopené.

Hodí se: k vepřovému steaku nebo pečeni.
Zkuste: místo kapusty stejným způsobem připravit červené zelí, jen zaměňte bílé víno za červené.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/2

Apetit magazín

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?

Ne vše staré je špatné, což jistě platí o retro sladkostech. Některé z nich přežily obě války, minulý režim i jeho pád a pár z nich dokonce vstoupilo do nového tisíciletí, jiné jsou již jen mlhavou vzpomínkou, kterou si naše paměť...