Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Patatas bravas
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.5/5 Počet hodnocení: 10
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1293 kcal
Bílkoviny 20 g
Sacharidy 102 g
Tuky 88 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Na oblíbený tapas pečené pikantní brambory nemusíte až do španělského baru. Udělejte si Španělsko doma v kuchyni.

Suroviny

majonéza ½ hrnek
česnek 1 stroužek
nasekaný
paprika mletá uzená ¼ PL
velké, oloupané, na kostky
ocet 2 PL
lze nahradit jiným, na smažení
sůl
rozdrobený
petrželka 1,5 PL
jemně nakrájená

Postup

1

Nejdříve připravte omáčku: promíchejte majonézu, chilli omáčku, česnek a papriku. Osolte a zakryté dejte do chladu.

2

Brambory dejte do hrnce, zalijte studenou vodou, aby přesahovala tak na 2cm, a přidejte ocet. Přiveďte k varu, ztlumte a vařte asi 5 minut, až do nich půjde zapíchnout vidlička.

3

Slijte a přendejte na plech vyložený papírovými utěrkami, aby se osušily.

4

V silnostěnné pánvi rozehřejte necelý centimetr silnou vrstvu oleje.

5

Přidejte polovinu brambor a za občasného obracení opékejte dozlatova a dokřupava, trvá to asi 10 minut.

6

Vyberte děrovanou sběračkou na nové papírové utěrky a řádně osolte.

Zopakujte se zbylými bramborami. (Pokud se vám brambory zdají nehotové, dejte je dojít na 15 minut do trouby.)

7

Hotové brambory rozložte na servírovací talíř, pokapejte omáčkou, posypte sýrem a lístky petrželky/celeru a poprašte další paprikou. 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/7

Apetit magazín