Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pizza s bramborami, rozmarýnem a sardelkami
Pizza s bramborami, rozmarýnem a sardelkami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pizza s bramborami, rozmarýnem a sardelkami

5/5 Počet hodnocení: 4
Více než hodinu Snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4696 kcal
Bílkoviny 332 g
Sacharidy 341 g
Tuky 228 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zázrak skoro z ničeho! Výrazné sardelky můžete nahradit sardinkami či tuňákem z konzervy, pro vegetariány kapary.

Suroviny

droždí čerstvé 10 g
0,25 kostky
voda 150 g
vlažná
+ na poprášení
sůl ½ ČL
olivový olej panenský 2,5 PL
Na obložení
drobné, nebo salátové brambory, drobné – vydrhnuté, nakrájené na velmi tenké plátky
ančovičky (konzerva) 10 ks
sardelové řezy (malá sklenička) – okapané, popřípadě rozpůlené
rozmarýn 4 hrsti
čerstvé lístky
olivový olej panenský 4 PL
+ na plech
sůl vločková
pepř
čerstvě mletý
rozmarýn
rozmarýnové kvítky na ozdobení (nemusí být)

Postup

1

Na těsto na pizzu rozdrobte droždí a rozmíchejte s menší částí vlažné vody a cukrem. Na teplém místě nechte vzejít kvásek. V míse promíchejte mouku, sůl, vzešlý kvásek a olivový olej. Postupně přilévejte zbývající vlažnou vodu a propracovávejte, až vznikne soudržné těsto. To přemístěte na pomoučněný vál a důkladně prohněťte, aby bylo pružné a nelepilo se. Vytvořte bochánek, poprašte moukou, přikryjte čistou utěrkou a nechte kynout 1,5–2 hodiny, aby zdvojnásobilo objem. 

2

Předehřejte troubu na 240 °C. Těsto rozdělte na půl a vytvarujte z něj dva tenké ovály o rozměrech cca 40 x 20 cm, obložte je plátky brambor tak, aby se překrývaly, ozdobte sardelkami a částí rozmarýnu, rovnoměrně pokapejte olivovým olejem. Položte na plechy mírně vytřené tukem nebo vyložené pečicím papírem a pečte každou placku zvlášť cca 10–12 minut dozlatova a dokřupava. Osolte a opepřete, ozdobte zbývajícím rozmarýnem a kvítky, máte-li je k dispozici, a podávejte.

NĚCO NAVÍC
Těsto můžete vypracovat také v robotu. Pokud je to nutné, brambory oloupejte. 

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/7

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč