Sněhové pusinky jsou křehké a sladké, ale samy o sobě trochu nezajímavé. Dodejte jim šmrnc slaným karamelem a křupavými arašídy.
Suroviny
Postup
Do hrnce s vyššími okraji vsypte cukr, zalijte 125 ml vody a vařte na prudkém ohni, dokud se cukr nerozpustí. Pak oheň ztlumte a nechte vodu zcela odpařit, cukr postupně změní barvu na jantarovou. Nemíchejte, občas opatrně zakružte hrncem. Jakmile je cukr zlatohnědý, vlijte naráz smetanu (pozor, bude to prskat), po přidání smetany se v karamelu mohou utvořit hrudky. Ztlumte oheň, vařte a míchejte. Jakmile hrudky rozvaříte, přidejte máslo a ještě pár minut zvolna vařte, až směs zhoustne. Vmíchejte sůl a arašídy, odstavte a nechte zchladnout.
Troubu předehřejte na 100°C s horkovzduchem. Plech vyložte pečicím papírem. Bílky se solí šlehejte 2–3 minuty na nízké otáčky. Jak začnou být napěněné, postupně přidávejte rychlost a cukr. Do tuhého sněhu prosejte škrob a zlehka vmíchejte osmičkovým pohybem. Přidejte 2–3 lžíce slaného karamelu a ledabyle ho zapracujte do sněhu (nemusí být stejnoměrně rozptýlený). Ze sněhu dělejte lžící na plech 8 kopečků a pečte v mírně pootevřené troubě (aby mohla unikat vlhkost) cca 1 hodinu. Podávejte podle chuti pokapané slaným karamelem.
Fotografie převzata z Image Professionals.