Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Rychlá vajíčkovo-krupicová polévka s bramborovými smaženkami
Rychlá vajíčkovo-krupicová polévka s bramborovými smaženkami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Rychlá vajíčkovo-krupicová polévka s bramborovými smaženkami

5/5 Počet hodnocení: 2
Do 45 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2140 kcal
Bílkoviny 99 g
Sacharidy 173 g
Tuky 107 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Z báječné vajíčkovo-krupicové polévky se vyklubala potenciální kúra na kocovinu, ať už se smaženkami, nebo bez. K přípravě vám bude stačit pár surovin a chvilka času. Bramborové smaženky původem ze Slovenska se sice původně k polévkám nejedly, ovšem výborně je doplňují. Zazáří také v roli přílohy k dušenému masu či minutkám.

Suroviny

či sádlo
nakrájená na kostičky či na nudličky
vejce 2 ks
vývar zeleninový 1 l
vroucí, nebo vroucí voda
sůl
celerová nať
my jsme použili ze řapíkatého celeru, k podávání
Na smaženky
oloupané a nastrouhané najemno
vejce 2 ks
sůl
pažitka 5 PL
nadrobno nakrájené + k podávání
řepkový olej na smažení

Postup

1

Na polévku opečte v rendlíku na tuku slaninu dozlatova, pak ji vyberte děrovanou sběračkou na talířek. Do tuku vsypte krupici, opečte ji za stálého míchání dožluta či dozlatova, pak do rendlíku rozklepněte vejce a dále míchejte, než ztuhnou. Zalijte vroucí vodou či vývarem, do polévky vraťte slaninu, podle potřeby dosolte a povařte 5–10 minut.

2

Mezitím smíchejte brambory v míse s vejci, smetanou a moukou, aby vzniklo řídké těsto podobné palačinkovému. Osolte, vmíchejte pažitku. V pánvi či rendlíku rozehřejte vyšší vrstvu tuku (2—3 cm) a spouštějte do něj hromádky po 1 lžíci těsta a smažte z obou stran dozlatova (asi 2 minuty z každé strany, druhá jde rychleji), aby byly zvenčí zlaté a těsto uvnitř nechutnalo syrově.

3

Polévku podávejte posypanou nakrájenými celerovými lístky a čerstvou pažitkou. Doplňte smaženkami.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2023/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2023/3

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč