Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 454 kcal
Bílkoviny 42 g
Sacharidy 6 g
Tuky 27 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Abyste si na kaprovi pochutnali, osmažte ho jenom tolik, kolik vzápětí sníte - tedy pokud nedáváte přednost studenému.

Suroviny

kapr 1 ks
nebo candát nebo štika
na naložení ryby (nemusí být)
vejce 2 ks
prošlehané s trochou mléka
strouhanka
čerstvá, podle potřeby
sůl
tuk
na smažení
strouhaný, množství podle chuti

Postup

1

Kapra vykuchejte, zbavte hlavy i šupin a důkladně opláchněte. Od hlavy můžete odkrojit pár podkov. Ze zbytku podél páteře vykrojte filety, rozdělte na porce a osušte kuchyňským papírem – pozor, ulpívá.

2

Osolte a nechte půl hodiny odležet nebo na čtvrt hodiny namočte do osoleného mléka. Před obalováním osušte.

3

Rybu obalte v mouce, vejci a ve strouhance, přebytečnou jemně oklepte.

4

Smažte v rozpáleném tuku dočervena. Vyjměte a tuk nechte důkladně okapat či odsát.

Podávejte s bramborovým salátem, citronem, případně i s křenem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/12

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč