Těstoviny, které si dříve připravovali lidé těžce pracující na venkově nebo v továrně, jsou rychle hotové, a přitom plné chuti. Podávejte se sklenkou vína, dokonalá tečka za náročným dnem.
Suroviny
Postup
Vhoďte těstoviny do vroucí osolené vody a uvařte je na skus podle návodu na obalu.
Mezitím nasypte do kastrůlku s vroucí vodou hrášek, povařte dvě minuty, slijte a zchlaďte pod tekoucí studenou vodou.
Pokrájejte špek na nudličky a v pánvi na oleji ho opékejte asi tři minuty dokřupava. Přidejte hrášek, míchejte minutu a vypněte.
Směs promíchejte v míse se scezenými těstovinami, ricottou, citronovou šťávou, kerblíkem, osolte a opepřete. Při podávání posypejte parmazánem.
NĚCO NAVÍC: Neseženete-li kerblík či si ho nevypěstujete za oknem, lze místo něj použít čerstvé oregano nebo bazalku.