Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Vánoční stromeček z pizza kuliček
Vánoční stromeček z pizza kuliček
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Vánoční stromeček z pizza kuliček

4.8/5 Počet hodnocení: 4
Více než hodinu Snadné Na 1 vánoční stromeček (33 kuliček)

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3522 kcal
Bílkoviny 154 g
Sacharidy 340 g
Tuky 158 g
Vláknina 62 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vánočními recepty se sociální sítě přímo hemží. Abychom vyvážili vše sladké, co svátky nabízejí, sáhli jsme bez váhání po pizza kuličkách, s nimiž oslníte na každém večírku.

Suroviny

Na těsto
typu 00, nebo 400 g hladké mouky typu 00 + 100 g semolinové mouky + trocha mouky navíc na poprášení těsta
sůl ½ ČL
droždí sušené 7 g
olivový olej 2 PL
+ navíc na vymazání mísy
Na dokončení a k podávání
2 balení mini mozzarelly
vejce 1 ks
prošlehané s 1 lžičkou vody
rozpuštěné
strouhaný
bazalka 1 ČL
nasekaná
petrželka 1 ČL
nasekaná
rozmarýn 1 ČL
nasekaný
rajčatová omáčka hotová
marinara nebo arrabiata k podávání

Postup

1

Prosejte mouku a sůl na pracovní plochu a uprostřed udělejte důlek. V misce smíchejte droždí, cukr, olej a 325 ml vlažné vody a nechte pár minut vzejít. Poté vlijte do důlku v mouce a postupně do tekutiny vidličkou zapracovávejte mouku z okrajů důlku. Poté začněte propracovávat těsto rukama, až je všechna mouka zapracovaná a těsto je hladké a pružné. Těsto vložte do velké mísy vymazané olejem, poprašte moukou, zakryjte čistou utěrkou a nechte na teplém místě hodinu kynout, až zdvojnásobí objem.

2

Předehřejte troubu na 220°C. Velký plech vyložte pečicím papírem.

3

Těsto vyklopte na pomoučněnou pracovní plochu a rozdělte na poloviny. Každou polovinu rozválejte na dlouhý obdélník a rozkrájejte na čtverce 5 x 5 cm. Budete jich potřebovat 34.

4

Do každého čtverečku těsta zabalte kuličku sýra, dobře uzavřete a vytvarujte kuličku.

5

Kuličky vyskládejte spojem dolů na plech do tvaru vánočního stromečku, měly by se dotýkat. Pomažte vejcem prošlehaným se lžičkou vody a pečte dozlatova, cca 15–20 minut.

6

Máslo promíchejte s parmazánem a bylinkami. Upečený stromeček pomažte ochuceným máslem. Podávejte teplé s rajčatovou omáčkou k namáčení.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2023/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2023/12

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč