Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zapečený sendvič Croque Madame
Zapečený sendvič Croque Madame
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Zapečený sendvič Croque Madame

4/5 Počet hodnocení: 8
Do hodiny Velmi snadné Na 4 sendviče

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4599 kcal
Bílkoviny 306 g
Sacharidy 41 g
Tuky 346 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Není sendvič jako sendvič. Croque Madame je jasným důkazem toho, že pokud vsadíte na správné suroviny, lze i obyčejný sendvič se šunkou, sýrem a vejcem proměnit v opravdu nekonečně luxusní zážitek. 

Suroviny

nebo bílý
máslo 100 g
o pokojové teplotě, 40 g na potření chleba a 60 na bešamel
mléko 360 ml
teplé
sůl
pepř
čerstvě mletý
nastrouhaný, 60 g do bešamelu a 120 g do sendviče
hořčice dijonská 8 ČL
nebo podle chuti
šunka 8 plátků
kvalitní
vejce 4 ks
pažitka
nasekaná

Postup

1

Jednu stranu chleba potřete rovnoměrně menší částí másla. Položte pomazanou stranou na pánev a opečte dozlatova. Druhou stranu neopékejte. Odložte stranou.

2

V menším hrnci rozpusťte 60 g másla na bešamel. Když máslo zpění, zasypte ho moukou a umíchejte jíšku. Míchejte, dokud jíška trochu nezezlátne a nerozvoní se. Poté po částech zapracujte mléko. Míchejte, dokud nebude směs hladká. Vařte na středním plameni přibližně 5 minut, dokud nezhoustne. Osolte, opepřete a přidejte špetku strouhaného muškátového oříšku. Vypněte vařič a vmíchejte 60 g strouhaného sýra. Když je bešamel hladký, odložte stranou a občas promíchejte.

3

V troubě rozpalte gril. Na plech vyložený papírem na pečení položte 4 plátky chleba neopečenou stranou vzhůru. Pomažte podle chuti dijonskou hořčicí. Na každý chleba položte 2 plátky šunky a nasypte 20 g sýra. Vložte do trouby pod gril a opékejte, dokud se sýr nerozpustí.

4

Na rozpuštěný sýr položte druhý plátek chleba opečenou stranou vzhůru a lehce stlačte. Potřete bešamelovou omáčkou podle chuti. Posypte zbylým sýrem a znovu vložte pod gril. Grilujte pět minut, dokud povrch nezezlátne a nezačne bublat. 

5

Z vajec připravte na nepřilnavé pánvi volská oka se žloutkem propečeným tak, jak máte rádi.

6

Hotový sendvič vyndejte z trouby, nahoru položte volské oko, posypte nasekanou pažitkou a ihned podávejte.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/6

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč