Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Špenátový salát s teplou slaninovou zálivkou
Špenátový salát s teplou slaninovou zálivkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Špenátový salát s teplou slaninovou zálivkou

3.4/5 Počet hodnocení: 17
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6436 kcal
Bílkoviny 173 g
Sacharidy 137 g
Tuky 568 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Slaninovou dostanete do kolen nejednoho odpůrce salátů! Tenhle salát budete dělat zas a znova...

Suroviny

vinný ocet bílý 60 ml
bílý
med 1 ČL
hořčice dijonská 1 ČL
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
olivový olej 2 PL
panenský
salát raddichio 1 ks
bobulí
Na krutony
olivový olej 2 PL

Postup

1

Troubu předehřejte na 220°C. Na krutony nakrájejte ciabattu na kostky nebo ji natrhejte, pokapejte olivovým olejem, osolte, opepřete a rozprostřete na plech. Pečte asi 10 minut dozlatova. Odložte.

2

Nahrubo nakrájenou slaninu opékejte nasucho zhruba 8 minut dokřupava. Vyjměte na papírové utěrky a tuk ponechte v pánvi.

3

Prošlehejte ocet, med a hořčici, osolte a opepřete a vmíchejte k tuku v pánvi. Pomalu zašlehávejte olivový olej, až vznikne emulze, a promíchejte ji v míse se špenátem a radicchiem.

4

Salát ozdobte hroznovým vínem, rozdrobeným sýrem a vypečenou slaninou. Nakonec posypte krutony opečenými v troubě dozlatova. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/2

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...