Tajemství úspěchu spočívá v pomalém pečení a odebírání jemného tuku (sádla). Pečená kachna je ideální recept pro vydatné pohoštění na slavnostní nedělní oběd. Aby byla dokonalá, necháme ji na závěr více opéct, přímo zezlátnout. Pokud chcete, aby bylo maso ještě šťavnatější, zkuste ke kachně přidat jablka.
Postup
Očištěnou, opláchnutou a osušenou kachnu stejnoměrně posolte vně i uvnitř, posypte kmínem a dejte do pekáče prsíčky dolů.
Ten vložte do trouby předehřáté na 180, u horkovzdušné na 160 °C. Za občasného podlévání vodou pečte zhruba hodinu, až začne červenat. V tučných částech propíchejte vidličkou, aby se vypékalo sádlo.
Až kachna pustí hodně sádla, opatrně ji vyjměte a sádlo slijte nebo ho odeberte naběračkou z pekáče. Teplotu zvyšte o dvacet stupňů, vraťte kachnu prsíčky nahoru, podlijte a dopečte dozlatova.
Komentáře
musím jen souhlasit:) kachna výtečná. Pekla jsem jí 3 hodiny a úplně to stačilo a byla výtečná