Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Rizoto „carbonara“
Rizoto „carbonara“
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Rizoto „carbonara“

5/5 Počet hodnocení: 4
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3580 kcal
Bílkoviny 127 g
Sacharidy 267 g
Tuky 198 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Co se stane, když spojít krémové italské rizoto s jinou klasikou, těstovinami carbonara? Nastane velký třesk! Vznikne opravdová delikatesa, ze které se vám podlomí kolena... 

Suroviny

olivový olej
lépe guanciale, nebo jiná dobrá slanina
nakrájená nadrobno
česnek 2 stroužky
podrcené
rýže arborio 250 g
nebo rýže carnaoli
vývar kuřecí 800 ml
horký, nebo více, podle potřeby
pepř
čerstvě mletý
strouhaný, nebo parmazán, strouhaný + hoblinky na ozdobení
chilli
vločky
bazalka
lístky na ozdobení

Postup

1

V hrnci rozehřejte trošku olivového oleje a opečte na něm pancettu nebo slaninu, aby pustila tuk a vyškvařila se dozlatova. Pak vyjměte děrovanou lžící a dejte stranou.

2

Část tuku z pánve slijte. Vsypte do pánve šalotku a opečte ji dosklovita. Přidejte česnek, rýži a restujte, aby se zrnka obalila tukem a rozvoněla se. Následně zalijte vínem a nechte jej odpařit. Přilijte první sběračku horkého vývaru, míchejte, a jakmile se pomalu vstřebá, nalijte další. Vařte, míchejte a přidávejte horký vývar, dokud není rýže na skus. Odstavte z ohně a přiklopte.

3

V míse prošlehejte žloutky, smetanu, pepř a větší část sýra. Vlijte do rizota a jemně zamíchejte, přidejte podle chuti sýr. Nandejte do talířů hotové rizoto, přidejte guanciale (nebo pancettu či slaninu) a hoblinky sýra, chilli vločky a bazalku.

NĚCO NAVÍC
Chcete jídlo udělat trochu barevnější? Po odstavení nechte v rizotu zavadnout baby špenát.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/11

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč