Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pracny

Přemýšlíte, jaké cukroví letos upečete? Nezapomeňte si na svůj seznam připsat i pracny. Někdy se jim říká „medvědí tlapky“ a vedle lineckého, vanilkových rohlíčků a perníčků patří k  tradičnímu vánočnímu cukroví. Recept na ty nejlepší pracny se často dědí z generace na generaci, ale pokud žádný osvědčený recept po babičce nevlastníte, z těch našich si rozhodně vyberete.

...
  • Základem je křehké máslové těsto, které se vtlačí do formiček nejrůznějších tvarů a následně peče v troubě. Hotové kousky z formiček opatrně vyklepejte a postupně obalte v moučkovém cukru vanilkou.
  • Pracny se často pečou jako jedno z prvních vánočních cukroví, ideálně 3 – 4 týdny předem, aby měly dostatek času se do Štědrého dne rozležet, změknout a zhřehnout.
  • Uchovávejte je v uzavíratelných plastových nebo kovových nádobách, ideálně na chladném a suchém místě
  • Aby pracny vedle nazdobeného cukroví nevypadaly příliš skromně, pohrajte si s jejich chutí i barvou. V toto kategorii najdete osvědčený recept na dvoubarevné pracny, perníkové, kokosové a dokonce i bez lepku.
  • Pokud používáte staré plechové formičky, nezapomeňte o ně správně pečovat, aby i příště šly pracny dobře vyklopit.

Celý popis

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč