Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Výběr pro milovníky poctivé porce masa

Výběr pro milovníky poctivé porce masa

Chcete si připravit absolutní masový zážitek bez další vaření a přípravy další přílohy? Steak je ideální volbou, je však potřeba vědět, jak jej dovést k dokonalosti. Důležitý je samotný výběr masa, jeho teplota před přípravou, olej, na kterém se bude smažit, použitá pánev, adekvátní ochucení a menší odpočinek, než se bude podávat. Všechny potřebné rady jsme shrnuli do souborného článku, který vám poradí, jak si připravit ten nejlepší steak pod sluncem.

Dlouhé pečení, maximum chutí

Opravdovým kulinářským požitkem je pomalu tažené maso. Pokud budete vepřové, hovězí, ale i zvěřinové maso několik hodin při malé teplotě péct v troubě či vařit v pomalém hrnci, získá nezapomenutelnou chuť. Zde hrají roli také další suroviny, které masu propůjčí své aroma a dodají mu na lahodnosti.

  • Pomalé pečení je třeba dopředu promyslet, vše si nachystat a začít vařit nejlépe den předem, všechna práce se vám však vrátí v dokonalé pečínce, která u rodinného stolu sklidí oprávněné ovace.

Dušené maso

Časově nenáročné dušení vám spolu s měkkým masem nabídne také chutnou omáčku, ve které se spojí síla vývaru, chuť šťávy z masa a dalších surovin, nejčastěji zeleniny. Stačí už jen přichystat oblíbenou přílohu a honosný nedělní oběd je na světě.

  • Dušení na mírném ohni potřebuje 1,5–2,5 hodiny. Proces můžete urychlit tlakovým hrncem, který veškerou práci odvede za vás.

Vůně rozpálených uhlíků

Oblíbenou úpravou masa mající i společenský charakter je grilování. Před zažehnutím grilu je však dobré pořádně promyslet, jaké maso chceme na roštu položit. Ne všechny kusy masa jsou na grilování vhodné. Svou roli sehrává i marináda i ochucení, kterým masu dodáme hodnotu. 

  • Z hovězího masa se na oheň hodí hovězí pupek, vysoký, ale i nízký roštěnec či zadní hovězí na rump steak.
  • Máte-li chuť na vepřové, sáhněte po krkovici, vepřovém boku, kotletě či žebírkách.
  • U kuřecího se dají použít prsa, křidélka, paličky či rovnou celé kuře, je však potřeba maso hlídat, má tendence se velice rychle vysoušet.

Ať už se rozhodnete pro jakoukoli úpravu, přinášíme vám inspirativní recepty, které hravě zaženou vaši chuť na poctivou porci masa.  

Autor: hana.kovarikova

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč