Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Recepty s bažantem

Bažanti jsou divocí ptáci, jejichž maso je ceněno pro svou jemnou ale výraznou chuť. Může se péct, dusit, grilovat nebo připravovat v různých omáčkách. Tradiční recept je bažan na víně, lze jej ale připravit i na másle nebo se zelím. Jeho maso milovali už naši předkové, čehož důkazem jsou i recepty ve staročeských kuchařkách. I dnes je ale často považováno za delikatesu a je součástí mnoha luxusních pokrmů a specialitou v mnoha kuchyních. Bažantí maso ale může být sušší, protože nemá tolik tuku jako jiná masa. Je proto důležité pečlivě sledovat dobu vaření a zvolit správnou metodu přípravy.

...

 

Bažanti jsou bohatým zdrojem bílkovin, vitamínů (zejména vitamínů skupiny B) a minerálů, jako je železo a zinek. Při nákupu bažantího masa hledejte čerstvé kousky s pevnou a pružnou texturou. 

Mohlo by se vám líbit: 


Celý popis

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč