Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Recepty s rakytníkem

Rakytník má zajímavou svíravou chuť. Hodí se proto spíše k dalším zpracování než ke konzumaci za čerstva. Rakytník se přirává do džemů, šťáv nebo sirupů a likérů. Rakytníková šťáva se dá kromě přímé konzumace využít i k přípravě limonád, smoothies nebo orientálních pokrmů.

...

 

  • Rakytník se často řadí mezi tzv. superpotraviny. Jeho plody jsou sice trpké, ale mají více vitamínu C než citrusy – například 100 g rakytníku má až 50x vyšší obsah vitamínu C než stejné množství citronu.
  • Drobné oranžové bobule rakytníku obsahují více než 200 zdraví prospěšných látek – například provitamin A (beta karoten), vitamíny D, F, K, železo, mangan a bór, organické kyseliny, třísloviny a pektin.
  • Rakytníku se daří se mu v celé Evropě od severských států až po Španělsko, je velmi oblíbený v Rusku (zejména na Sibiři), kde mu přezdívají „citroník severu“. Jedná se o velmi odolnou rostlinu, která snáší i nízké teploty a uplatňuje se například iv oblastech poškozených lidskou činností.

Celý popis

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč