Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Recepty s gorgonzolou

Gorgonzola je sýr s modrou plísní či modrý sýr, který pochází ze stejnojmenné italské vesnice v Lombardii. Jedná se o plnotučný sýr s krémovou a vláčnou strukturou, který se očkuje ušlechtilou plísní z rodu Penicillinum.

 

Má velmi typickou chutí a nezaměnitelnou vůni, nejznámějšími druhy jsou gorgonzola dolce (sladká) a gorgonzola piccante (pikantní), které se liší právě svou ostrostí. Hodí se do omáček, na polentu, na těstoviny, skvěle chutná s gnocchi. Použít ji můžete do quiche či jiného slaného pečiva. Skvěle chutná také jen tak s pečivem a sklenkou vína.

...

 

  • Ve středověku se gorgonzola často používala k léčení různých zažívacích potíží. Věřilo se například, že napomáhá ke správnému fungování střev a také, kdo ji jedl pravidelně, žil prý déle.
  • Gorgonzola je totiž velmi bohatá na minerální látky a vitamíny
  • Do stejné kategorie sýrů patří také česká niva nebo roquefort či stilton.

Celý popis

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč